keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Suojelusenkeli

Katselen sinua, kun avaat silmäsi ja kieriskelet unenpöpperöisenä sängyssäsi haluttomana heräämään. Lopulta nouset ylös ja menet keittämään aamukahvisi. Suhtaudut siihen intensiisivisesti joka ikinen kerta. Sinä et ole niitä naisia, jotka mittaavat kahvinpurut sinnepäin ja laittavat veden kahvipannulla keittimeen. Ei, sinä olet se, joka mittaa purut millilleen oikein ja käyttää erillistä, kahvinkeittimelle tarkoitettua vesikannua, jotta kahviasi ei pilaisi mikään.
Tänään on selvästi hyvä päivä. Eilisen illan kyyneleet, jotka ovat imeytyneet tyynyysi, eivät näy enää kasvoillasi. Ilmeesi on rauhallinen. Olet selvästi saanut murheet karistettua hetkeksi hartioiltasi. Ja hyvä niin, en tahdo nähdä sinua niin onnettomana. Havahdut mietteistäsi ja alat holtittoman kiirehtimisen, koska olet taas myöhässä töistä. Nappaat laukkusi mukaasi ja sullot sinne eväsrasiasi. Et muistanut avaimiasi, mutta minä poimin ne ja laitoin ne laukkuusi. En halua, että joudut maksamaan lukkosepälle turhaan.
Koko päivän, missä oletkin, minne menetkin, minä olen mukanasi. Koko ajan muutaman askeleen takanasi varmistaen sen, että sinulla on kaikki hyvin. Lämmitän kylmän kahvisi työpöydältäsi, kun pomosi pitää sinut kiireisenä. Laitan sinulle ylimääräistä rahaa laukkuun, kun sinulla ei ole varaa ylellisyyksiin. Täytän maitopurkkiasi sen verran, että seuraavan aamun aamupala ei mene pilalle. Nostan peittoa pois päältäsi, kun sinulla on yöllä liian kuuma. Noukin pois pölypallot nurkista, jonne katseesi ei aina yllä.
Mutta minusta tuntuu, ettei mikään riitä. En voi tehdä mitään silloin, kun makaat sängylläsi niin turtana kivusta, ettet saa henkeä. En voi vakuuttaa sinulle, että olet kaunis, kun katsot itseäsi viidennen kerran peilistä inhon väreet kasvoillasi. En voi pitää kädestäsi kiinni ja sanoa, että kaikki järjestyy. En pysty pitämään sinua lähelläni silloin, kun tunnet olosi yksinäiseksi.
Viiden vuoden aikana olen oppinut tuntemaan sinut paremmin kuin kukaan. Tiedän, mikä saa sinut nauramaan ja mikä saa sinut vuodattamaan kyyneliä. Tiedän, miten rentoudut ja mikä saa stressitasosi nousemaan. Tiedän jopa lempihuulirasvasi. Tiedän myös sen, että olet laiska ruoanlaittaja. Rakastat keittoja ja pataruokia, koska sinun ei tarvitse nähdä niiden kanssa kovinkaan paljoa vaivaa.
Minä lupaan tehdä kaiken voitavani, jotta sinä voisit hyvin. Aion saattaa sinut jonkun sellaisen miehen kanssa yhteen, joka kohtelee sinua hyvin ja pitää aina sinun puoliasi. Aion toteuttaa jokaisen unelmasi matkustamisesta omakotitaloon niillä kyvyillä, mitä minulla on.
Niin kauan, kun sinä et tiedä olemassaolostani, aion tehdä kaikkeni, että elämäsi olisi onnellinen. Odottaen sitä hetkeä, kun sinäkin suljet silmäsi viimeisen kerran, ja saavut luokseni. Sitä ennen lupaan olla sinulle kuin suojelusenkeli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti