lauantai 14. huhtikuuta 2018

Stadi

Helsinki.
Olimme siellä kaksi yötä airbnb majoituksessa ystäväni kanssa. Saalemin johtajuuskonferenssin perässä matkustimme sinne. Saamaan opetusta ja rohkaisua, sekä palvelemaan.
Minä nautin stadissa käymisestä. En voisi itse koskaan asua siellä, mutta muutaman päivän mittaiset reissut ovat aivan ihania. Rakastan julkista liikennettä. Stadi on ainut paikka, jossa se oikeasti toimii. Ja vaikka jouduinkin popsimaan matkapahoinvointilääkettä, niin hyvin mä pärjäsin!
Monen hauskan yhteensattuman kautta pääsin syömään klassiseen ja fiiniin italialaiseen ravintolaan, jossa muutaman kerran naureskelin sitä, kuinka samanlaisia minä ja paras ystäväni olemmekaan. Käsien liikkeitä ja eleitä myöten.
Viimeinen päivä tässä Suomen metropolissa oli shoppailupäivä. Tuli kierrettyä niin Kamppi, Forum kuin Itiskin. Ja huomasin tulleeni vanhaksi, tai ainakin vähän enemmän aikuiseksi. Teininä jos oli rahaa shoppailla, niin ne pennit käytettiin viimeistä lanttia myöten, nyt useammin tuli jätettyä vaatteet kauppaan kuin otettua mukaan ja ostettua oikeasti vain sellaisia vaatteita, joita oikeasti uskoo käyttävänsä.
Ja tietenkin se Louin ostaminen.. voi hyvää päivää. Ennen kun liikkeeseen astui niin H&M:n kassi piilotettiin syvälle reppuun. Heti ensimmäisenä kun kauppaan astui, silmiin osui vanhempi mies aasialaisen naisen kanssa, jolle mies osti laukkua. Classic. Palvelu oli tietysti hyvää ja oikein asiantuntevaa ja mukavaa. Mutta kyllä siellä oli sellainen olo, ettei täällä kehtaa edes hengittää. Huhhuh.
Noh, kun sieltä päästiin niin otettiin muutama yhteiskuva H&M:n kassista Louis'n kassin vieressä. Parin nollan erot huvitti. Ja nauratti.
Mutta kaikkiaan mulla oli hyvä reissu. Nautin aivan täysillä, oli ihana päästä irti arjesta ja kaikesta normista ja hukkua Helsingin vilinään. Irtiotto arjesta silloin tällöin tekee valtavan hyvää. Ja sen jälkeen on ihanaa palata omaan elämään takaisin. Lisää tätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti